Бейліз, апельсиновий лікер і Спотикач своїми руками? Легко!

Ароматний апельсиновий лікер БейлізКожна людина при бажанні може стати чарівником, а вже творчість на кухні, та ще й з відмінним результатом - область дивно захоплююча!

Напередодні наступаючих свят, коли очікується багато дорогих гостей, хочеться приготувати що-небудь смачне і не дуже б'є по сімейному бюджету.

Йтиметься про вишукані спиртних напоях, які із задоволенням вживаються найрізноманітнішої публікою і не залишають після себе неприємних наслідків.

 І першим в нашому списку значиться знаменитий «Бейліз», так, саме той самий, ціна на який зовсім не радує простого обивателя в умовах економічної кризи. Рецепт випробуваний і схвалений, тому можете сміливо братися за справу.

Знадобиться 500 мл якісної горілки, 1 банка згущеного молока з додаванням кави, 1 пакетик 20% вершків (200 мл), ванілін на кінчику ножа. Згущене молоко з кавою, вершки і ванілін слід злегка збити в блендері протягом 3 хвилин, потім влити туди горілку і добре перемішати для кращого аромату можна додати пару крапель ароматизатор «Лікер Ірландський крем (тип Бейліс)».

Ароматну масу потрібно розподілити по красивим чистим і сухим пляшках і трішки охолодити. Повірте, якщо ви не належите до числа професійних сомельє, буде дуже складно відрізнити створений власноруч шедевр від оригіналу.

Смак виходить відмінний, запах кавово-вершково-ванільний, консистенція однорідна і приємна для очей.

 

  Друге місце заслужено займає цитрусовий лікер, щось середнє між Куантро, Кампари і Тріпл Сек! Втім, назва йому ніхто не забороняє придумати самостійно.

Для його приготування доведеться купити два великих стиглих апельсина і один великий лимон, очистити їх від шкірки, нарізати скибочками, скласти в скляну ємність.Насипати туди ж склянку цукру (цю складову можна регулювати на свій смак), залити 500 мл якісної горілки. Дати настоятися пару тижнів, після чого процідити через марлю, розлити по пляшках. Напій виходить прозорим, має приємний шафрановий відтінок і запаморочливо пахне. Гарний як в чистому вигляді, так і в різних коктейлях.

  Замикає трійку лідерів пряний Спотикач. Рецептів його приготування можна знайти масу, спробуйте зробити так. На 0,5 літрів горілки потрібно взяти 10-15 ягід чорносливу, столову ложку меленої кави, щіпку сухої дубової кори, половину склянки цукру, порошку кориці і мускатного горіха на кінчику ножа. Все це відправити в ємність і залишити в темному місці, як мінімум, на місяць.

Потім процідити отриману настоянку через марлю і розлити в пляшки. Напій ідеально підходить для холодної пори року - зігріває, приємно пахне спеціями, кавою і димком, має в своєму розпорядженні до душевної бесіди і філософських роздумів.