Cпиртові дріжджі

Винні, хлібопекарські, пивні, спиртові дріжджі відносять до Сахароміцети - Saccharomyces cerevisiae. У процесі життєдіяльності все раси розщеплюють прості цукри, створюючи етиловий спирт навпіл з вуглекислотою. Головна відмінність штамів, призначених для віскі чи бренді, горілки або джина - толерантність до змісту спирту, що досягає 19-21 відсотка і підвищеної цукристості сусла.

Спеціалізовані штами не продукує надлишок піни, кислот, сивушних масел, альдегідів, що провокують гіркий присмак і сивушний, неприємний запах. Вони переробляють наявні цукру не більше, ніж за 5 діб, незважаючи на зростаючу спіртуозность, економлять нерви, грошові кошти і безцінний час. Органолептичні показники дистилятів, самогону, виготовлених із застосуванням спиртових дріжджів, відрізняються нейтральним і м'яким профілем. Раси, орієнтовані на виготовлення спирту, невибагливі і пригнічують патогенні мікроорганізми, конкуруючи за харчування і кисень.

Купувати спиртові дріжджі краще в профільному магазині, підбирати - різновиди, вже містять азотно-фосфатний комплекс.