Їжа і вина - як правильно

Коли ми встаємо перед необхідністю вибирати вино для ваших улюблених страв, дуже часто губимося в нетрях правил, які були вироблені нашими предками. Ми знаємо загальне правило, яке говорить про те, що чим важче їжа, тим важче повинні бути супроводжуючі її вина.

Ми знаємо, яке вино підходить до білого м'яса, а які краще всього поєднуються з червоним м'ясом. На цьому, однак, як правило, наші знання закінчуються. Люди не дуже добре орієнтуються в світі вин і відчувають себе там невпевнено, особливо в більш офіційних ситуаціях. Наприклад, коли вживають їжу в ресторані або запрошують додому друзів. Так що варто знати кілька основних правил підбору вина до страви.

Червоні вина подають до темних видів м'яса і страв приготованих з грибів. Поєднується воно і з жирними сирами. Немає кращої пропозиції для страв з качки, ніж келих червоного вина. У свою чергу білі вина подають до білого м'яса, риби і страв з яєць. Якщо ми замовляємо типово китайське або грецьке блюдо, що характеризуються легкістю, не треба замислюватися над вином. Біле вино буде кращим вибором. Тим більше, білі вина мають дуже тонкий аромат, який сподобається, в принципі, будь-якій людині.

Шампанське подається до ікрі. Проте немає, напевно, страви, до якого цей напій не підійде. Звичайно, ми маємо на увазі справжнє шампанське, а не одне із загальних ігристих вин, які абсолютно безпідставно привласнило собі це звання. Вина солодкі та ігристі будуть відмінним доповненням до десертів і фруктам. Вони являють собою кульмінацію прийому їжі.

Але варто забувати і про такі види вина як Рислінг і рожеве вино. Рислінг, це вино подається в основному до гострих страв, наприклад до Азіатським і Індійським. Рожеве вино подається в основному до сирів, причому практично до всіх видів, крім жирних сортів.

Звичайно, проблеми виникають в тому випадку, якщо блюдо складається з декількох видів м'яса, які теоретично вимагають різного типу вина. Завжди, коли нам важко прийняти рішення щодо вибору напою до певного продукти, ми можемо попросити допомоги у офіціанта. Він, безумовно, порекомендує нам краще вино. Воно не повинно бути найдорожче. Але, проте, добре, щоб воно не було найдешевшим.